cardos31's said :

::Tag min Ummu Uwais::

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Semalam buka blog.. dapat msg dari ummu uwais suh jawab tag.. hehe.. actually ritu dapat tag dari ummu hurayyah tp time tu tenet prob sampai sekarang tak terjawab lg tag dari ummu hurayyah tu.. maaf yer ummu hurayyah.. insyaAllah nnti ada masa akan dijawab.. oleh kerana tag ni dah disave saya jawab yang ni dulu.. ummu hurayyah jangan marae ye....:)
Baiklah ummu uwais ambo jawab tag dari kamu ni yer..!!

1. anda rasa anda hot?
rasa HOT... kebetulan hari ni mmg saya sgt HOT coz kat sek td ada insiden yang membuatkan saya btul2 HOT... tp biarlah ia berlalu krn kita tau manusia tidak terlepas dr melakukan kesilapan... kini saya sudah memaafkan...

2. upload gambar kegemaran anda?


3. kenapa anda suka gambar ini?

Kat atas ada 2 keping gmbar yang saya suka & selalu tgk.
Kiri : gambar my happy family mak ayah, 11 adik beradik & 6 ipar duai (termasuk my cinta) 8 anak sedara...yang telah diedit oleh my adinda di mesir...time edit tu belum lahirnya puteri kepada abang ke 3 iaitu Nurul Ain Farhana.. so sekarang ahli keluarga dah bertambah kepada 9 orang anak sedara....bestnya.. tak sabar nak tunggu raya sbb nak kumpul ramai2...

Kanan : Gambar 3 org hero my sis NajMie yang sgt syatir, comey loteynya... geram ambo dgn anak2anda ni..dan rindu sgt coz lama tak jumpa.. dgr khabarnya masing2 dah pandai segalanya.. betul2 tak sabar mak ndak nak jumpa muaz, ammar & anas ni... gerrrraaaammm nya tgk gmbar ni.. gambar ni baru disave dari mamanya ketika ber'ym' 2 3 hari lepas.. nak tau lebih lanjut karenah anak2 syatir ni leh klik sini...NajMie

4. bila kali terakhir makan pizza?
Makan Pizza?? kalau tak silap kali terakhir makan pizza bulan 11 tahun lps 2008 ketika meraikan my birthday bersama my cinta.. hehe.. lama dah tu.. nape ada gak soalan ni.. nak antar pizza kat umah ker..??hehe

5. lagu terakhir yang anda dengar?
Haaa.... tgh dgr ni lagu sedih kumpulan iman bersama klip videonya "anak soleh" dalam blog Sekadar Perkongsian sedih maaa lagu ni.. selalu gak dgr lagu ni .. time tgk & hayati maka akan bergenanglah air mataku.. rindunya kat ayahbonda..

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Kalau dah jawab tag ni.. tak buat apa dah la, ngadap "my comey" ni lah sbb nak penuhi permintaan ummu uwais ni.. hehe.. tp sekali sekala pusing jugak kepala tengok TV thah apa2 ceritanya.. tp sblm jawab tag td ambo baru bgn dari tido.. seharian di sekolah then petang td g shopping barang2 dapur.. balik2 sakit bangat kepala sempat jugak tido kul 8.00-10.00 mlm.. lps ni nak iron baju, esok sekolah!!!

7. selain nama sendiri, anda suke dipanggil dengan nama apa?
Sayang dari my cinta
Mak Ndak dari anak2sedara
Peh dari geng senario (hehe)

8. tag lagi 6 orang?
1. Najmie
2. Ila Nursalida
3. Fatanah
4. Hanan
5. Ashraf
6. Adik Iela KISDAR

9. siapa no 1 pada anda?
My sis , mama kepada 3 hero2nya yang syatir..

10. orang no 3 ada hubungan dengan sesiapa?
yeah, cucu kepada nabi adam & hawa sama juga ambo...

11. kata sesuatu mengenai orang no 5?
Cheq... kalau rajin & free2 jawablah tag ni yer... Shukran

12. bagaimana pula orang no 4?
Rakan seperjuangan di UIA dulu.. sekarang merantau mengikut suami tersayang tersayang dan bakal bergelar ayahbonda September nanti, isyaAllah

13. pesanan kepada orang no 6?
Adik ila.. cuti lagi kan sekarang.. sementara dok melepak saje2 tu.. jawabla tag dari akak ni ek.. hehe

Penerima tag :

5 comments:

::: HaNiEs z.M.i ::: said...

huahua..baca ent3 ni,tiba2 dpt homework.waduh2..nti la akan dijwb tag oleh mu wahai sahabatku =)

FirJah said...

hehe.. bagus2.. hajatnya baru nak antar msg sampaikan pesanan.. tp tuan punya diri dah baca dulu... senang kejer.. hehe..
nnti2la free2 bosang2 jawab ah..TQ

Na'ilah said...

hehehe.

pandai je ye ustazah nie. ila cuti. die bg kte keje ye.

insyaAllah ila jwb ye..

salida amran said...

kenapa takde soalan untuk org no.2?

FirJah said...

to adik ila :
hehe.. mmg pandai ni ... jawab tau tp bila free2 la.. jgn memaksa diri.. kang stress plak hehe..

to salida amran :
tu la pasal... dah siap buat baru perasan... bila dicek balik pada org yang mmberi tu rupanya mmg tak dak.. kebetulan plak no 2 tu nama hang...aku dah plan dah nak tulis utk org no 2.. tup2 tak dak.. nntila cipta sendiri...