cardos31's said :

Assalamualaikum...

Dek kerana minat yang mendalam..
Dah berjaya memilikinya...
dan sekarang...
kami
Dalam proses pelajaran dan pembelajaran.. hehe..

* Layan dulu pic yang terpilih ni...
banyak yang tak jadi & memerlukan kepada kepakaran yang mantooppp!!
semestinya banyak lagi yang perlu dipelajari...









Sekian..

Salam hujung minggu ....

Alhamdulillah.. kesyukuran dipanjatkan ke atasNya..
dengan keizinan dan rezekiNya...
Impian & hasrat saya yang sudah lama terpendam...
akhirnya tercapai jua...

dah lama berangan nak memilikinya...
bertarikh keramat hari ini, SABTU 12.12.09...
Ia sudah menjadi milik kami...
Moga ia akan dapat dimanfaatkan dgn sebaiknya..

Happy dan happy dan happy...
Yessss!!!

* Inilah impian ku... SONY ALFA DSLR-A230..
yg baju merah tu dah 3tahun milikku.. hehe
Alhamdulillah...


:: :) :( ::

Sobahal khair...

Tak tau apa nak tulis..

Ingatkan cuti2 sekolah ni boleh la selalu mengupdate blog..

tapi....

huh... mood yang dulu asyik dengan blog sudah menghilang entah ke mana..

tidak tahu dimana dapat ku cari kembali mood itu...

wallahua'lam...

______________________________________________________________

Sesekali kita berkecil hati dengan insan di sekeliling kita...

tapi kata abang kandungku....

usah dihiraukan perasaan itu...

tidak ada apa yang kita dapat dari perasaan berkecil hati itu melainkan kerugian semata-mata...

kerana...

kita hidup didunia yang fana ini tidak lama...

maka maafkan lah setiap kesalahan insan2 disekeliling kita yang telah membuatkan kita berkecil hati...

kadangkala mereka sendiri tidak menyedari tindak tanduk mereka telah melukakan hati kita...

begitu juga diri kita sendiri...

Jadi... maafkanlah diri ku, andai diri ini telah membuatkan kalian berkecil hati...

Diri ini sentiasa memaafkan kalian...

"UKHUWAH ITU INDAH...
ANDAI BERTEMU & BERPISAH KITA KERANANYA"

Ya Allah... ampunkan segala dosa-dosa hambaMu ini Ya Rabb....

Salam sejahtera buat semua...

Boring2 dok melenggak sorang2 kat umah ni, cuaca pun masih mendung yang mengasyikkan...hajat nak ke sekolah nak settlekan perbelanjaan perkapita BA & ke maybank nak bank in kan cek LeGa ABR MUMTAZ ....

Sementara itu.. sesaje belek gambar2 yang sgtla beribu2 keping ni..
Sekadar mengimbau kembali kenangan setahun yang lalu di bulan November, bertempat di Putrajaya, Konvokesyen j-QAF ambilan 2007 berduet bersama izy & si comeynya Naim...





Sekian dulu...

Citer 1
Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri: Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri: Buku bank abanglah..

Citer 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. Seorang budak pun membuka pintu
.
budak : derma ape bang?

lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. Adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : Nanti jap. Saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

Citer 3

Seorang Tok Batin baru membeli motorsikal Honda dan kebetulan pada jalan pulang terserempak dengan kawanya yang ingin menumpang, lalu ditumpangkan kawanya itu. Dalam perjalanan kawannya merasakan Tok Batin hanya mengunakan gear 1 sahaja lalu bertanyalah kawanya itu,

Kawan Tok Batin : Kenapak kamu hanya pakai gear 1 sahaja.
Tok Batin : Kalau rosak 1 gear ada 2 lagi gear.
Kawan Tok Batin : ????????


Citer 4

Seorang posmen yang datang menghantar surat ..

' Assalamualaikum '

' Walaikumsalam '
' Ni rumah encik Sameon ye?
' Ya saya'
' Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni '
' Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?'



Citer 5

Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.

Farid : Mengapa?

Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk.... .... Benci .........

Citer 6
3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti.
Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!



Citer 7
Orang Asli Dan Polis

orang asli : selamat pagi tuan
polis : selamat pagi
polis : apa hal

orang asli : saya nak buat repot tuan!
polis : fasal apa tu?
orang asli : kawan saya di baham harimau
polis : pukul berapa
orang asli : dia tak pukul, terkam

polis : habis?
orang asli : tak habis, tinggal kepala

kisah 8

Seorang lelaki pergi ke klinik mata
. Setelah matanya diperiksa, dia bertanya: ' Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang l ain ?' 'Dah tentu, ' jawab doktor. 'Oh, gembiranya. Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,' kata lelaki itu dengan riang.


kisah 9

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Amin.

Shan : Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.

Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing...

kisah 10
Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat ..
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong berwarna merah.
'Atok buat apa tu?'.

'Atok bagi surat kat kawan atok,cu!' jawap atoknya.

Cucunya bertanya lagi, 'Apa bangang sangat kawan atok duduk dalam tong merah tu ?'

kisah 11
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.

Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?

Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya...



Salam hari Jumaat buat semua...

Alhamdulillah dengan keizinanNya kita masih lagi mampu menarik nafas.. naik turunnya nafas kita adalah kurnian dariNya.. Seharian di pagi jumaat ini hujan turun dengan lebatnya.. mengikut laporan hujan akan berterusan sehingga hari selasa minggu depan di negeri Terengganu, Kelantan & Pahang.. dan hujan ini di tahap kuning (iaitu akan berterusan 24 jam - 48 jam)

Beberapa minggu lepas 11 Nov - 14 Nov 2009 saya telah ditugaskan menjadi guru pengiring bagi murid perempuan Daerah Kuala Terengganu dalam Program "1 Malaysia Indahnya Negeriku" yang bertempat di YT Midtown Hotel KT ( KT perempuan, Dungun, Kemaman, Marang) & Hotel Sumai (KT Lelaki, Setiu, Besut, Hulu Terengganu)..

Program ini melibatkan 7 Daerah di Terengganu iaitu K.trg, Marang, Dungun, Kemaman, Setiu, Hulu Terengganu & Besut.. dan seramai 245 orang murid darjah 5 berlainan sekolah yang menyertainya..

Objektif utama program ini untuk menikmati & menghayati Indahnya Negeri Terengganu (mungkin jugak nak perabih duit..huahuahhuah).. program ini rentetan daripada program utama beberapa bulan lalu "1Malaysia Indahnya Bandarayaku" yang melibatkan semua negeri.. aktiviti sepanjang program itu semata2 berjalan menghayati di mana indahnya negeri Terengganu ni.. bermula dari pagi hingga ke petang beberapa hari itu kami melawat Pusat Kraf Chendering, Pantai Batu Burok, Muzium Negeri (yang terbesar di Malaysia), Losong (pemprosesan kepok lekor), Kota Lama Pulau Duyong (ada istana zaman penjajah dulu), Taman Tamadun Islam & Majdid Kristal, Pasar Payang, Bukit Puteri, Taman Shahbandar KT...

Sepanjang aktiviti berjalan kekanak ni serupa jer belaka pakaiannya kerana mereka telah diperuntukan berbelas jenis barangan.. iaitu :

* Sepasang Kasut
* Sepasang sarung kaki
* T-shirt 1 Malaysia Kuning
* T-shirt 1 Malaysia Merah
* Seluar sukan Hitam
* Seluar Sukan Biru
* Topi Hitam+merah
* Topi Merah menyala
* Sweater hijau lumut
* Track Suit 1 Malaysia Merah
* Beg sandang yang cun
* Beg biasa
* Pen
* Buku Nota
* Thumbdrive 2 gb (terisi gambar2 program)
* Album
* 2 keping gambar program
* Sijil penyertaan JPNT
* Sijil penyertaan Kementerian
* DUIT poket RM30

Ohhh beruntungnya bebudak zaman sekarang ni... segalanya percuma..





Sekian...

Salam Hari Lahir buat diri sendiri T___T dan salam sejahtera buat semua pengunjung setia...

Nampaknya tak dapat maintain jugak nak selalu update blog ni.. tp tak pe lah, buat sekadar yang mampu je... hihi..Alhamdulillah & beribu kesyukuran ke hadrat Ilahi atas nikmat usia yang dikurniakan olehnya buat diri ini..

Seminggu yang lalu (9 November) saya telah mencapai usia 27 tahun... aduhh rasa dah tua bangat coz hampir mencecah 30-an... walauapapun kepadaNya sahaja yang layak untuk segalanya.. Dialah yang mengaturkan naik turun kehidupan insan yang bernama KHADIJAH... segala cubaan & dugaan , suka & duka yang dilalui selama ini adalah ketentuanNya.. setiap yang berlaku terselit 1001 hikmah disebaliknya.. kita sebagai hamba yang kerdil hanya mampu berusaha & redha atas iradatNya...syukur padaMu Ya Rabb...

Ulangtahun kelahiran yang ke 27 ini terasa sedikit kelainan apabila diberi lebih kenikmatan dapat merasai manisnya saat2 bergelar ibu mengandung.. celebrated bersama my hubby @ Pizza Hut... & kebetulan Kelas PKBP SK Ladang mengadakan jamuan pada hari tersebut, maka dgn rezekiNya saya telah menempah kek coklat diselitkan dalam jamuan tersebut..alhamdulillah....

Harapan saya di hari ulangtahun kelahiran ini..

09 NOVEMBER 1982 - 09 NOVEMBER 2009

:: Semoga dipanjangkan umur & dapat lebih mendekatkan diri denganNya dlm meniti kehidupan yang mendatang..
:: Semoga kehidupan yang lalu, sekarang & mendatang sentiasa dibawah keredhaanNya..
:: Semoga kebahagiaan yang dikecapi sekarang akan berkekalan hingga ke akhirnya...
:: Semoga lebih dimurahkan rezeki yang halal..
:: Semoga dipermudahkan segala urusan & sentiasa diberi petunjuk olehNya...


* Badan makin bertambah2 isinya... kalau 2007 mcm "kanyaiq" ja lagi..
La ni nampak la mature skit haha... semua orang tegur makin bulat.. kwang3!!

Salam kemaafan buat semua coz lama tak mengupdate blog kesayangan ni.. hihi..


Kalau ditanya soalan MENGAPA?? 1001 alasan boleh kita senaraikan.. tp hakikatnya jika tiada kemahuan sampai bila2 pun boleh menyepi.. hehe..tak gitu??

Sebenarnya bukan lah alasan mana tidak mengupdate....mungkin sbb utama :

Sejak akhir2 ni MALAS sangat menebal dalam diri.. bukan malas ape hanya malas nak mengupdate.. sbnrnya banyak cerita nak diabadikan di sini tp oleh kerana berita2 tu sudah pun basi bertambah tebal lagi la KEMALASAN dalam diri saya...

Sbb ape MALAS?? mungkin kurang sihat .. bukan kurang sihat tak larat nak bangun tp kurang sihat nak mengadap laptop lama2 sbb nya sejak ramadhan ritu lepas maghrib je mata asyik layu ja mahu direhatkan..(alahan mungkin).. sekarang dah ok.. Kalau lepas maghrib ja tido maknanya apa?? maknanya kekangan mase la.. hihi.. alasan btul.. apa tidaknya, bangun pagi siap2 g sekolah.. balik sek 1.15ptg, tp saya TIDAK, coz kul 4 lebih baru balik.. saya lebih selesa di sekolah daripada balik di tghari rembang & nak mendaki plak 4 tingkat teratak ini.. huuuhhh sangat memenatkan.. so tak dapat tidak pas solat zohor pasti keTiduran plak saya.. kalau dah tido tu selalunya dah asar baru terjaga... dah terjaga waktu asar kepala pun jadi pening.. so saya rela tidak tidur di siang hari daripada bangun petang kepala pusing maaa... saya banyak abiskan masa di sekolah dgn aktiviti tersendiri & hasilnya saya telah berjaya khatam buat pertama kali sepanjang prgnant Alhamdulillah.... azamnya 3X khatam sepanjang 9bulan, moga dipermudahkan...

Sembahyang Asar siap2 di sekolah.. samapi umah dah hampir kul 5 (sama dgn waktu pejabat).. masak2 utk makan malam.. mandi2.. khidmat diri.. makan malam, then ngajar anak2 jiran mengaji.. wat keja2 skit & abiskan surah2 amalan then syahid plak seketika.. kadang2 Isyak di pagi hari coz bolehla nak tambah solat2 sunat. Kalau isyak siap2 berat jugak nak bangun pagi.. haha.. apela ustajah ni..teruk betul!!

Hahahaha... itulah alasan2 yang boleh disenaraikan daripada soalan MENGAPA itu..hehehe

Hari ni .. saya ditinggalkan keseorangan di hujung minggu setelah sekian lama my hubby tak outstation.. aduh sunyi saya dibuatnya... tiba2 jadi sedih & sebak plak ditinggalkan tanpa teman disini.. tp sekejap jer.. esok balikla my hubby itu.. sepanjang 3bulan, beliau lah yang menyediakan susu 2X sehari utk isteri tercinta ni..hihi..ubat+jus, buah-buahan & macam2 makanan yang berkhasiat...(bukan manja yer).. hari ni saya terpaksa melakukan sendiri.. huhu... aduh malas bebenor jadinya...


Ok lah permisi dulu... doakan saya yer..

Beberapa minggu lepas bersamaan hari berlakunya gempa bumi di Padang satu fenomena berlaku HANYA di Negeri Terengganu.. dan saya, my hubby serta kak rin juga menyaksikan kejadian tersebut..
Saat dan tika itu saya bersama my hubby berada di halaman rumah staff my hubby (kak rin) @ Taman Tok Adis Kuala Ibai sedang survey rumah2 utk disewa..
Kejadian itu :
"kelihatan.. bulan serta 1 bintang dikelilingi satu cahaya seakan2 pelangi tetapi berbentuk bulat" .. tidak pernah seumur hidup kami melihat fenomena sedemikian...
Masing2 berpandangan & tertanya2 apakah maksud @ petanda disebalik fenomena tersebut... mungkinkah kesan daripada gempa bumi yang berlaku di Padang pada siang harinya?? atau...??? yang pasti... ini merupakan peringatan dari yang Maha Pencipta...
"Ya Allah ampunkan segala dosa2 kami... kuat dan tambahkanlah keimanan kami terhadapMu Ya Rabb"

Salam Aidilfitri buat semua pengunjung setia ...
Masih dalam mood raya??? Yeahhhh semestinya.. selagi tak berakhirnya Syawal selagi tu la tidak abis2 beraya & memenuhi undangan ke open house kan...raya2 jugak.. puasa 6 jangan lupa..hihi

N3 kali ni bukan nak menceritakan ttg hari raya.. sebaliknya ingin memohon doa semua yang membaca entry ni, mendoakan sahabat seperjuangan saya yang masih tidak sedarkan diri (koma) sejak 2 hari yang lalu selepas bertarung nyawa melahirkan Putera Sulung mereka seberat 3.2kg...

Mungkin rakan-rakan yang pernah seSEKOLAH, seUIA , seTERENGGANU, sej-QAF dan lain2 mengenali beliau..

Wan Haida Harnani Wan Abdul Latif
27 tahun

Terengganu
UIA 2001-2006, IRK
j-QAF ambilan JAN2007
Institut Perguruan Kuala Terengganu
Sedang berkhidmat di SK Gong Kapas , KT

Difahamkan beliau telah mengalami pendarahan yang banyak ketika melahirkan.. bersalin secara pembedahan.



p/s : Mohon doa semua samada mengenali beliau @ sebaliknya... semoga beliau cepat sembuh.. aminn Ya Rabb...

Syafakillah...

"Selamat Hari Raya Aidilfitri"
Dari kami Mohd Kasim & Hafitah sekeluarga


Ayahanda Mohd Kasim (tetiba oren kira aci laa haha)
&
Bonda Hafitah


Anak-anak perempuan bersama bonda kecuali Ton


(Sulung)
Mohd Shauki Bik & Che Kiah
Anakanda Faiz Hakimi & Farid Wajdi


(Kedua)
Tak dak gambar rasmi la pulak hihi...
Mohd Afandi & Farishana
Anakanda Nuha & Hanif

Align Center

(Ketiga)
Mohd Fikri & Hafiza
Anakanda Nurul Ain Farhana


(Keempat)
Ummai Kalshom & Mohd Najib
Anakanda Muaz, Ammar & Anas



(Kelima)
Siti Fatimah & Hasani
Anakanda Aufa


(Keenam)
Khadijah & Muhammad Firdaus


5 ke bawah kecuali adik halimatussaadiah (ketujuh) masih di Egypt
InsyaAllah 25.10 konvo, 28.10 terbang ke tanahair.
dari kiri : Abidi (kelapan), Adilah (kesembilan), Afifuzzuhdi (kesepuluh), Izzatul Wafa (kesebelas)

Salam Aidilfitri buat semua...

Masih belum terlambat untuk kami mengucapkan :

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

teristimewa buat :

family tersayang..
sanak-saudara & rakan taulan..
juga mereka yang mengenali diri kami..
semoga Aidilfitri kali ini memberi 1001 keinsafan, kebahagiaan & kenangan untuk kita semua...






Salam di Penghujung Ramadhan... semoga Ramadhan kali ini adalah yang terbaik & moga kita diberi kesempatan untuk bertemu pada Ramadhan yang akan datang.

Seperti semua yang sedia maklum..Petronas sedang menayangkan beberapa iklan sempena hari raya yang kadang kala sangat memilukan hati...

Teringat saya pada iklan ini setahun yang lalu saya menontonnya & tersemat rapi tersimpan di dalam "my comey".... bukan memilukan tapi sangat lucu tahap zzz !!

Mungkin ada setengah yang pernah menontonnya..
Apa kata jom tonton sekali lagi...
Selamat menonton!!


video

Salam fasa kedua Ramadhan untuk semua.... moga Ibadat kita diterimaNya..

Alhamdulillah segala puji & syukur atas segala nikmat pemberianNya.. Salawat & salam buat nabi junjungan Muhammad s.a.w ...

MasyaAllah cepatnya masa berlalu.. dah lebih setengah bulan kita berpuasa.. macam2 ujian & dugaan kita tempuhi .. tidak kurang juga nikmat yang berganda kita kecapi Alhamdulillah kepadaNya sahaja yang layak untuk segalanya... Entry yang dah lama tertunda....

Teristimewa buat pasangan Fir & Jah
(hihi ucapan untuk diri sendiri, kira aci la)

"Selamat Menyambut Ulangtahun yang ke 3"
020906 - 020909



Actually tak der buat surprise & sediakan hadiah ape2 pun.. cuma tak ketinggalan singgah di ZIQ untuk membeli setengah kilo KEK bersempena ulangtahun ini... raikan berdua di samping berdoa moga mahligai yang dibina ini kekal hingga ke Syurga InsyaAllah...

Alhamdulillah 030909 Fir & Jah mendapat hadiah yang paling bermakna & sangat ditunggu2kan selama 3 tahun ini.. Doakan moga semuanya selamat...

"Rabbi la tazarni fardan waanta khairul warithin"

Salam di penghujung fasa pertama Ramadhan & di awal fasa kedua...

Tarawih sahur buka posa, tarawih sahur buka posa, tarawih sahur buka posa... tup2 dah nak masuk hari ke dua belas dah puasa ... masyaAllah terlalu cepat masa berlalu...

Alhamdulillah kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Allah yang Maha Agung, Yang Maha Berkuasa, Yang Maha Berkehendak, Yang Maha Pemurah kerana telah meminjamkan kembali nikmat kesihatan untuk diri yang lemah ini..

2 hari diuji dengan penyakit yang dikira pakej demam, batuk, sakit tekak,selsema cuma sedikit Allah ringankan sbb kepala tidak pening dan tak sakit, Alhamdulillah... tak dapat bayangkan macamna kalau 2 hari itu kepala pun sakit dan pening.. Allahurabbi Kau la yang Maha Berkehendak atas segalanya... semoga ujian yang sedikit ini dapat menghapuskan segala dosa hambaMu yang lemah & lalai ini...

Tika ini.. mulut & lidah masih terasa pahit.... perut lapar tapi tak dak selera nak makan... aduh sangat perit rasanya.. semalam my hubby beli jer kat bazar tp ayooyooo sbb tak berselera semua benda rasa tak sedap.. harini gagahkan jugak diri masak sbb makan beli tak puas .. nak jugak makan masakan sendiri walaupun tak sedap mana pun masak... tp still rasa tak puas sbb lidah pahit..... last2 mengidam jugak masakan bonda di kampung.. rasa nak balik kampung bercuti sebulan puasa ni.. huhu... (selamat berangan la wahai cik jah oiii!!!)

* Meleleh plak air liur tengok menu ni...
menu ni time awal posa ritu masak beramai2, semua balik kecuali mak tam ton EGYPT .
Sangat syookkkkk... sangat menyelerakan...

Tadi pesan bonda mandi dgn air asam... gosok2kan asam tu di badan supaya haba panas tu keluar dari badan.. terima kasih bonda atas segala nasihat & tunjuk ajar itu... dah kawin2 pun bonda jugak menjadi rujukan... pentingnya bonda dalam kehidupanku, tanpa bonda siapalah daku.. i love & miss u so much bonda !!

Esok sekolah plak.... huhu... tak bersemangatnya nak ke sekolah. Apa nak jadi ni, ustazah tak semangat nak ke sekolah.. kalau anak murid tau, anak murid lagi la malassss sbb ustazah pun ala2 malas ni... oh tidakkk!! semangatkan dirimu wahai ustajah. Actually kelmarin last day saya ganti guru KAFA yang belayar tu.. tp saya pun tak mampu ke sekolah kelmarin... so kelas terpaksa gabung jugak. Mulai Rabu ni ustazah yang belayar tu dah mula mengajar, bolehla saya pulang awal untuk persiapan nak ber"perang" kat dapur tu...

Oklah.. setakat ni dulu coretan untuk kali ini... mohon permisi...

p/s :
- Terima kasih kepada mereka yang mendoakan kesejahteraan saya...
- TAHNIAH untuk adinda Halimatussaa'diah yang telah NAJAH dalam imtihan akhir.. Awal November ni bolehlah kita bersua muka andai umur masih panjang....
- TAHNIAH jugak untuk Kanda Fikri yang dikurniakan rezeki yang melimpah ruah bulan ni.. berkat Ramadhan...
- TAHNIAH untuk Bang Di (kanda my hubby) atas kejayaan yang sangat membanggakan.. tabikkk sssppprrriiiinnngggg!!!! mantopppp!!

SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN MALAYSIA
YANG KE-52 TAHUN
BUAT SEMUA WARGA MALAYSIA


Salam Ramadhan Al-Mubarak buat semua....

Maaf coz lama tak meng'update' blog kesayangan ini..
Bz??Tak dak mood??Malas?? semuanya mungkin...

Semalam, kondisi kesihatan saya agak merudum.. badan panas, batuk2, selsema, bersin dll... saya terus mendapatkan rawatan doktor.. selesai diperiksa, doktor mengesahkan bahawa saya dijangkiti I L I @ influanza B dan saya telah diberi MC 2 hari..kebetulan Isnin cuti so sehari je la... pesan doktor, kalau demam tak kebah lagi dalam masa 2 hari, saya diminta ke Klinik Hiliran untuk diambil kahak & dibuat ujian.. nauzubillah..
Setelah menelan segala ubat-ubatan itu & rehat2.. hari ni saya rasa agak sihat & kuat berbanding kelmarin.. Doakan kesihatan saya semakin stabil & bertambah sihat seperti sedia kala... bila dah sakit, baru rasa nikmatnya sihat..huhu...

Dikesempatan ini , rasanya belum terlambat untuk saya mengucapkan selamat berpuasa kepada semua muslimin & muslimat di seluruh dunia...
Sama-samalah kita mempertingkatkan amalan kita kepadaNya...


Dapatkan Mesej Be
rgambar di Sini

Kepada mereka yang telah meng'wish'kan salam ramadhan utk saya.. jutaan terima kasih diucapkan & seribu kemaafan dipohonkan kerana tidak dapat membalas sms anda atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan....

Nadia Aroff :

Wahai tetamu Ramadhan,
untukmu Rahmat & maghfirah,
airmata taubat,
dendangan tadarus,
selimut tarawih,
dan bantal tahajjud..
Moga mewarisi Jannah..
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN!!

Puan Rubiah JPJ :

Selamat melaksanakan ibadah puasa di bulan Ramadhan ini.

Kak Ita SKL :

1 hari lagi NAFAS ini menjadi TASBIH,
1 hari lagi TIDUR ini menjadi IBADAH,
1 hari lagi DOA2 ini di IJABAH,
1 hari lagi PAHALA ini diLIPATGANDAKAN,
Tapi.. semua itu tidak akan menjadi tanpa MAAF tulus daripadamu..
Untuk itu izinkan kedua tapak tangan bertangkup mohon maaf untuk
lisan yang terlanjur,
janji yang terabai,
hati yang berprasangka,
& semua sikap yang menyakitkan.

Andai semua HARTA adalah RACUN,
Maka ZAKAT adalah PENAWARnya,
dan jika seumur HIDUP adalah DOSA,
Maka TAQWA & TAUBAT adalah UBATnya,
Jika seluruh BULAN adalah NODA,
Maka RAMADHAN lah PEMUTIHnya.

Salam Ramadhan Al-Mubarak & selamat menunaikan ibadah puasa.
Semoga diberkati, dirahmati, diredhai ALLAH s.w.t & diampuni segala dosa.. amin..

Faradiana :

Subhanallah Maha Suci Allah,
Alhamdulillah Segala Puji Bagi Allah,
Walailahaillahhuwallahuakbar Tiada Tuhan melainkan Allah,
Allah yang Maha Besar.
Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak.
-Daripada Fara sekeluarga-

Hasanah :

NOTIS AKAUN : Harap maklum, baki PAHALA anda tidak cukup untuk menampung akaun AKHIRAT anda,
sila tambah nilai AMALAN ANDA untuk menaikkan kredit ke SYURGA.
Untuk tambah nilai, sila kunjungi mana2 surau/masjid yang berdekatan.
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK!!!

Ila KUIS (Rakan blog) :

Surah Al-Baqarah ayat 183 ...
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak 1430.
Mohon maaf segala kesilapan & kekurangan.

Kak Wati SKL :

"Tiada hari seindah JUMAAT,
Tiada kata seindah ZIKIR,
Tiada Ibadah seindah SOLAT,
Tiada bulan seindah RAMADHAN"
Salam Ramadhan Al-Mubarak & selamat berpuasa.

Ton (5 sekawan) :

"Bila KEKUATAN yang dipohon,
Allah beri RINTANGAN untuk dihadapi.
Bila KEBIJAKSANAAN dipohon,
Allah beri MASALAH untuk diselesaikan.
Bila KASIH ALLAH yang dipohon,
ALLAh beri DUGAAN untuk dihadapi.
Dan setiap yang dipohon pasti DIUJI,
supaya lebih dekat denganNya".
Selamat menyambut Ramadhan, medan untuk MENGUKIR CINTA padaNya..
Ramadhan Kareem.

Kanda Faris (my ipar) :

Salam.. jangan lupa Renew Lesen Mulut, & cukai kesabaran,
Serviskan Hati, Kawal Kadar Pencemaran Mata & Telinga,
Peliharalah Enjin Perut,
Anda mungkin salah seorang pemenang Anugerah Malam Lailatul Qadar 1430,
BERAMAL Jariah pada Ramadhan akan datang kini...
Tuah anda siapa yang tahu.. amin.

Imah (5 sekawan) :

Salam Ramadhan Al-Mubarak.
Mohon maaf atas segala salah & silap yang disedari @ sebaliknya.
Moga tarbiyah Ramadhan akan menjadikan kita insan yang lebih baik.
Ramadhan Kareem.

Salam di penghujung Sya'ban buat semua... moga di bawah lindunganNya...



Surprise!!! Part 2... sambungan dari entry lalu...
Apa yang surprise lagi nya... hihi.. tak de pape pun...
hajat di hati nak buat surprise tp tak jadi sangat laaaa yang satu ni..

Saya berhajat konon2 nak wat surprise dengan menempah utk "candle lite dinner" (biar la tak der candle lite pun, asalkan ada dinner...hihi) kat mana2 pun tak pe sempena ulangtahun my hubby ni...

Urusan saya dipermudahkan.. memandangkan kebetulan kami telah menjadi Ahli Kelab Primula setahun yang lalu dan pakej yang kami dapat tu antaranya :

Complimentary Double Dining (1)
Complimentary Barbeque Dinner (1)
Complimentary High Tea (1)
Complimentary Celebration Cake (2)
Early Usage Incentive (1)
Complimentary Room Privilage (4)
70% Room Accommodation (5)
Boleh memanfaatkan segala kemudahan yang ada di Hotel Primula cthnya : kolam renang, gym dll

So apa tunggu lagi... just call utk booking... sang isteri ni dengan cedaihnya call la ke Ofis Primula tu & telah menempah untuk : Complimentary Double Dining & Complimentary Celebration Cake.. dibuka pada jam 7.00mlm - 10.30 malam...

Mula2 nak rahsia la dari my hubby ttg tu, nak surprise... tp memandangkan hari tu beliau kurang sihat, saya perlu la informkan beliau dulu.. takut2 nnti tak larat plak nak gi...

Selesai solat maghrib kami ke Primula.. best la sbb tak ramai orang. Dapat la menghayati malam itu dengan sebaiknya... Yang tak sangka laginya... aduhai ada plak si "singer" tu menyanyikan lagu happy birthday khas utk my hubby... huhu... ala2 filem meloya plak... kah kah kah...

Yang pastinya kami sangat happy pada malam itu.. makan pun kenyang. Tp my hubby tak makan pun nasi coz time tu beliau masih di zon "tiada selera makan"....

Sebagai foto kenangan pada hari kejadian, saya patrikan ia di sini...





Sekali lagi....
"Selamat Hari Lahir yang ke 28 sayang.."
Uhibbuka abadan abada...

Salam sejahtera buat semua penjejak setia blog ini... moga dirahmati Allah selalu hendaknya...
Sekadar mengabdikan kenangan2 di sini...

160809 genaplah 28tahun usia my hubby... dah tua rupanya ya abang... tp ramai kata nampak muda (hehe jangan riak & perahsantan tau), ayang sentiasa doakan abang sihat selalu & diberi kekuatan untuk mendekatkan diri denganNya, diberi kesabaran dalam menempuh hari-hari yang mendatang, dipanjangkan lagi usia yang dah makin tua tu :), ceria2 selalu, dan bahagia didunia & akhirat..

Perancangan saya untuk membuat kejutan pada hari jadi my hubby kali ini dikira menjadi la.. birthday abang yang ke 26 & 27 (sejak berumahtangga) dulu tak sempat nak wat pape surprise.. just bagi hadiah macam biasa jer... kali ni surprise la kira...hihi..
ape yang surprisenya???
jeng jeng jeng!!!
...
...
...

Di pagi 160809 my hubby menerima panggilan daripada seseorang yang mengatakan ingin menghantar b**** (hampes btul sender tu cakap nak antar b**** coz saya berhrp dia ckpla nak antar sesuatu) , beberapa ketika lepas tu sorang lagi plak call katanya nak antar h*****.... lama jugak my hubby menunggu si dia2 yang janji nak antar tu tp tak sampai2 pun.. so heran gamaknya.. my hubby pun call saya informkan ttg tu... saya yang menerima information tu ala2 buat tak tau pape.. padahal..........hihi.... tp mungkin my hubby dah boleh syak kot sang isteri terchenta punya keja ni coz my hubby tanya si pemanggil tu sapa yang bagi.. kata si 'sender' tu SURPRISE (sapa lagi dah kalau bukan sang isterinya yang cedaih ni... tp mana tau kot2 ada admire kan.. huhu.. oh tidakkkkk!!!)

Mungkin beberapa minit kemudian si pemanggil tadi tiba di ofisnya tp my hubby ada meeting... so si 'sender' tu hanya meletakkannya di atas meja ofisnya saje..
Lewat jugak meeting my hubby abis aritu... masuk2 jer bilik... tersenyum simpul lah dia coz ada

SEJAMBAK & SESET CASIO... hihi...


Bila ditilik2 mmg sah la dari sang isteri tercinta yang sgt cedaih ini... huhu...
Sejurus kemudian saya menerima panggilan & msg darinya ... terharu la my hubby dgn SURPRISE yang telah diusahakan oleh isteri terchenta niiiiii.... yeah!!! berjaya jugak saya walaupun si 'sender' tu telah membuatkan my hubby dah syak sang isterinya punya keje...

* TQ kepada pemilik kedai bunga itu ...
Melia Florist & Gifts,
1085 F, Jalan Sultan Sulaiman,
20000 KT

Jom layan seraut wajah my hubby di hari kelahirannya yang ke 28 itu , dah makin tembammmmm laaaa...

* Eh.. dah jadi mat bunga plak.. takpe, sekali sekala kan..hehe



Ok.. setakat ini dulu...
Tata...

;;